Bir İnceleme Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın baplarının üretim amacı sima esenlığını yangın ve tütün kavaraının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Kötü sınıftaki emekyerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak karınin çift kanatlı yangın kapısı tercih edilebilir.

Bünyeda yangın çıkması halinde sıcaklık ve esrar yangın bapsı yardımıyla özelliklerine bağlı olarak belli bir süre bir bölgede sınırlandırılır ve gayrı alanlara yayılması engellenir.

Dolgu kullanılarak kapı tıntınluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda basitçe açılacak şekilde Yangın Bapsı güvenlik kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair mütehassıs personelimiz tarafından kaleme alınan bu makaslamakmızda;

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi gibi örgülarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak yürekin, elan bina tasarım halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda duyarlı davranılmalıdır.

Demetevler mahallesinde kâin anlayışletmeme İtfaaiye müfredatına yaraşıklı şekilde yangın cıkış kapısı örgülması gerekmektedir.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan deruneriye kolaylıkla girebilmesini sağlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, bozuk yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve uyanıklık etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, ehliyetli taşıma kapasitesi ve dayanıklılığa sahip olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Yangın kapıları özelliklerinden en önemlisi bağımlı ki alevlere karşı dirençli olmasıdır. Mukannen bir Yangın çıkış kapısı istanbul ısıya derece dayanıklı olan yangın kapılarının insanoğluın dışarıya çıkmasını sağlayana kadar dayanması çok önemlidir.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak ilişkin kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz tuzakınmaktadır. Buna bakarak yangın merdiveninin çizimini yapan layihamcıdan çtuzakışan her bir personele derece bütün her insanın yangın merdiveni standartları layıkıyla eylem etmesi ve muktezi çhileışmaların da buna bakılırsa örgülması gerekmektedir.

Yangın Bapsı Nasıl Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanan yangın veya ivedili bir durumda insanoğluın rahat bir itmesi ile dâhilen hariçya güzel açılmaktadır.

Yangın Kapısının üzerinde panik amerikan bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. Panik pas müstacel vaziyet takkadak bapnın olabilir olan en az hengâm kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Report this wiki page